Minding the Gap

Hoe kan ik meedoen?

Participatie (meedoen) is een belangrijk onderdeel van Minding the Gap. Omdat we het over jongeren, ouders, professionals en beleidsmakers hebben, is het belangrijk dat zij meedenken en meebepalen in het project. Door mee te praten kun je meebeslissen waar het onderzoek precies over gaat en hoe we het onderzoek het beste kunnen uitvoeren. Uiteraard krijg je een vergoeding voor de tijd die je in dit project steekt. Lees hier wie mee kan doen.

Meedoen kan op verschillende manieren: de een denkt liever één keer mee, de ander is graag betrokken bij meerdere stappen in het project. Sommigen zijn goed in het leggen van contacten en praten graag met nieuwe mensen, anderen denken liever mee in bijeenkomsten of komen met creatieve ideeën. Je mag zelf kiezen hoe je mee wilt doen en voor hoe lang.

Iedereen die meedoet aan dit project, wordt lid van een panel. We hebben twee jongerenpanels voor jongeren (12-25 jaar), één in de wijk Liendert in Amersfoort en één in de wijk Kanaleneiland in Utrecht. We hebben ook twee adviespanels voor ouders en professionals in deze twee wijken. De panels komen ongeveer vier keer per jaar bij elkaar op een plaats in de wijk. Je hoeft dus nooit ver te reizen.

Wat zou je kunnen doen?

  • Contact zoeken met belangrijke personen in je buurt 
  • Helpen organiseren van leuke activiteiten en vergaderingen voor het panel 
  • Meedoen aan bijeenkomsten en je ideeën delen en praten over mentale gezondheid en geldzorgen bij jongeren
  • Meedenken over met wie we onze kennis moeten delen (bijvoorbeeld professionals in de wijk of de stad, beleidsmakers bij gemeenten, jongeren en ouders, en onderzoekers)
  • Helpen met het maken van materialen zoals flyers, posters en factsheets of het opzetten van een sociale media campagne
  • Meedenken over welke acties nodig zijn om belangrijke veranderingen te maken 
  • Helpen creëren van draagvlak voor de uitvoering van acties in jouw netwerk of buurt 
  • … en nog veel meer!

Je hebt nu een idee van wat we jij zou kunnen doen voor Minding the Gap. Het is een soort menukaart, waarvan je zelf kunt kiezen wat je wilt doen. Je kunt bijvoorbeeld één of twee taken kiezen, maar je mag er ook meer kiezen. Meer weten over hoe jij mee kan doen aan Minding the Gap? Neem dan contact op met het onderzoeksteam via mindingthegap@uu.nl.