Minding the Gap

Nieuws

Pizzasessies met jongeren (12-25 jaar) in Liendert een groot succes

Het team van Minding the Gap heeft in samenwerking met de Gemeente Amersfoort en Indebuurt033 drie pizzasessies georganiseerd voor het project Kansrijk Liendert. De pizzasessies waren een groot succes! Er waren zoveel aanmeldingen van jongeren uit de wijk Liendert dat er een wachtlijst ontstond en niet iedereen mee kon doen. Samen met deze jongeren wordt nu gezocht naar andere manieren om mee te doen.

In de pizzasessies gaven de jongeren inzicht in wat er goed gaat in Liendert en wat er beter kan. Er werd veel gesproken over hoe jongeren in Liendert zich voelen (mentale gezondheid). En over wat ervoor zorgt dat jongeren zich goed of slecht voelen. Zoals geld, discriminatie en racisme. De informatie die is opgehaald bij de pizzasessies wordt gebruikt om een plan te maken voor een kanrsijk, veilig en gezond Liendert. De Gemeente Amersfoort betrekt jongeren, ouders en professionals uit de wijk bij het maken van dat plan.

De pizzasessies vonden plaats op maandag 25 september, maandag 9 oktober en donderdag 9 november in buurthuis De Groene Stee. Gemiddeld waren er zo’n 15 jongeren aanwezig per keer.